Met wekelijks zo’n 2,5 miljoen kijkers is de afgelopen serie van Ik Hou van Holland de meest succesvolle ooit geweest. RTL 4 heeft weer acht nieuwe afleveringen klaarstaan, zij het in gewijzigde vorm. Peter Heerschop kon het teamcaptain-zijn niet combineren met zijn theateragenda, hij wordt vervangen door Guus Meeuwis, die al eens verdienstelijk kandidaat was in de amusementsshow voor het hele gezin. Ik Hou van Holland mag het opnemen tegen The Sing-Off van SBS 6 en De Beste Zangers van Nederland bij de Tros.


Ik Hou van Holland wordt ongetwijfeld de grote winnaar gezien de successen uit het verleden en de resultaten van SBS 6 en Nederland 1 op zaterdag de laatste tijd.


RTL meldt in zijn persbericht over teamcaptain Guus: “Als één van de grootste Nederlandstalige artiesten van de laatste decennia brengt Guus natuurlijk een schat aan kennis mee op het gebied van onder andere Nederlandse muziek en dat het een feestje wordt met Guus als nieuwe teamcaptain is een ding dat zeker is.”


De gasten dit seizoen zijn onder meer zanger Xander de Buisonjé, goochelaar Hans Kazàn, rapper Lange Frans, zangeres Monique Smit, presentatrice Froukje de Both, actrice en presentatrice Saar Koningsberger, oud-voetballer Hans van Breukelen, tattoo-koning Henk Schiffmacher, tv-coryfee Henny Huisman, ‘The voice of Holland’-finalisten Kim de Boer en Leonie Meijer, voormalig politicus en spindoctor Jack de Vries, zanger René Froger, oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst en actrice Monique van der Ven. Vanavond wordt het eerst een Gooische Vrouwen-onderonsje.


Ik Hou van Holland, 20.35 uur, RTL 4