Als het aan Linda de Mol ligt, gaat Ik Hou Van Holland niet oneindig door. De goedlachse presentatrice van het amusementsprogramma, dat per uitzending gemiddeld ruim twee miljoen kijkers trekt, heeft laten weten te willen stoppen voordat het hoogtepunt is bereikt.

Linda de Mol lacht

In een interview met Mikro Gids legt Linda uit het tegenwoordig gebruikelijk is om succesvolle programma’s tot het laatste druppeltje uit te melken. “Daarna sta je vaak met lege handen. Dus roep ik liever tijdig: ‘Tot hier en niet verder’. Vóórdat het succes begint in te zakken. Ik Hou Van Holland gaat nu ontzettend goed, maar ik zit wel al te denken: tot wanneer?”

Opvolger

Toch lijkt een nieuwe reeks afleveringen van de kijkcijferhit niet uitgesloten. Mochten Linda en RTL besluiten dat het beter is om Ik Hou Van Holland niet te laten terugkeren op tv, zal er eerst moeten worden gezocht naar een waardige opvolger van het programma. Linda: “Als ik besluit te stoppen, wil ik wel dat er een ander format klaarligt.”