Het blijft sappelen met Metropolis, het nieuws en achtergrondenprogramma van de VPRO. Inmiddels uitgeprobeerd op bijna elk tijdslot van Nederland 3 maar op de donderdag (met herhaling op zondag) nu toch redelijk succesvol. Naar de fascinerende aflevering over eeuwig jong willen blijven keken volgende week (bij elkaar opgeteld) ruim 500 duizend kijkers. Vanavond sluit presentator Stef Biemans de serie af met Ik Hou van Holland.


Metropolis onderzoekt iedere week een Nederlandse kwestie en kijkt hoe daar in de rest van de wereld over gedacht wordt. Nu dus de blik op Nederland in andere landen. Wat zien ze in Nederland? Koud kikkerlandje of wietwalhalla? In Nicaragua ontmoeten we twee fans van André Rieu, in Peru een boer die Hollandse hits draait voor zijn bonte Hollandse koeien en in Afghanistan een man die helemaal niet te spreken is over ‘onze jongens’.


Metropolis, 20.30 uur, VPRO (NL3)